Hopp til innholdet

Norsk romfartsteknologi

Norske utdanningsinstitusjoner til himmels

Studenter ved flere norske utdanningsinstitusjoner har samarbeidet om å utvikle en satelitt som kan spore både skip og reinsdyr på Finnmarksvidda. Teknologien stammer fra hvordan romfartsteknologi anvender gps for sporing. Noe av målet med prosjektet, i tillegg til å se om det er mulig, var å øke interessen for utdannelse og teknologi. Ved å bruke praktisk forskning skulle man trekke unge folk til å ta høyere utdannelse og vise hvor kult forskning faktisk er og alt det kan brukes til i hverdagen. Til og med Nasa digget prosjektet til norsk romfartsteknologi.

Til og med Nasa valgte å vie oppmerksomhet til det norske forskningsprosjektet. Hadde det gått som det skulle, ville det blitt førende for hvordan etablert tenologi kan anvendes på nye felter.

Når studenter tenker sammen om norsk romfartsteknologi

Ett av poengene med prosjektet var at utdaninngsinstitusjoner over hele landet skulle samarbeide, fra nord til sør. Av og til kan avstandene bli store, og viktig kompetanse ikke utnyttes godt mellom landsdelene.

Det er viktig å få unge folk til å bli interessert i forskning og vise at det er både anvendelig og artig. Med matte kan man regne ut de artigste ting, og du må ikke være Einstein for å studere teknologi eller matte. Nysgjerrighet er nøkkelen.

NORSK ROMFARTSTEKNOLOGI
NORSK ROMFARTSTEKNOLOGI

Ikke hold deg selv igjen

Kunnskap og forskning vil du alltid ha bruk for. Det viktigste er ikke at du er supersmart, men at du er nysgjerrig og interessert i å lære. Forskning er også en fin hobby og hjelper deg å holde hodet i gang.

Du blir aldri for gammel til å lære noe nytt og ha glede av det. Det er ingen ting som er så artig som ny kunnskap. Det er som vitamin for hjernen og hjelper deg å holde deg fokuset på verden utenfor og ikke på bekymringer og hverdagsliv.

Lær noe nytt hver dag

Om du vil ha et raskt hode og en kropp som henger med, dykk ned i kunnskapen og forskningens verden. Utfordre gammel kunnskap og se verden med nye øyne. Holder du hjernen og tankene i gang, vil du kunne holde hele kroppen frisk mye lenger. Litt for ofte er fokuset kun på fysisk trim, men tanketrim og hjernetrim er vel så viktig.

Forer du hjernen med ny kunnskap og repeterer gammel, kan du være sikker på å få det artigere i hverdagen. Dessto mer du bruker hjernen, dessto sterkere blir den og mer husker den. Du vil bli forbauset over hvor mye morsommere verden blir med ny kunnskap og folk vil like enda bedre å snakke med deg.