Satellitter kan snart gi sanntidsinformasjon om jorda rett til mobilen

“Spaceknow” er et selskap med base i San Fransisco, USA. For øyeblikket så driver de med utviklingen av et AI-system (Artifical Intelligence, eller kunstig intelligens på norsk) som har som mål å kunne bearbeide de hundre millionene av gigabytes med data fra de mange hundre satellittene som går i bane rundt jorden i dag.

I følge CEO (Adm. Dir.) Machalek, så digitaliserer de hele den fysiske virkeligheten og verden rundt oss, slik at de kan lager apper for å toppe det hele. Dette for å gjøre det enkelt og navigere i appene. Store forandringer er på vei og det blir spennende å se på utviklingen fremover.

Ved å telle og klassifisere samt gruppere og organisere ting som skjer på jorden vil man kunne få et utrolig godt grep på virkeligheten. Det er også snakk om å bruke satellittene og appene til å følge med på utviklingen av industrielle områder i Kina. Sistnevnte er spesielt interessant for investorer.

Den nye teknologien vil gjøre det utrolig mye lettere å kunne navigere og finne frem til den informasjonen vi har i dag. Vi lever i en alder av informasjon og problemet er ikke å få tak i informasjon lenger. Informasjon er rundt oss hele tiden, problemet i dag er å få tak i riktig informasjon. Den relevante informasjonen vi faktisk leter etter. Det blir derfor spennende å følge med på utviklingen av denne teknologien.

Mange tror kanskje at det forskes lite på verdensrommet siden vi ikke lengre ser astronauter på månen. Sannheten er at det forskes mer enn noen gang, men på grunn av våre teknologiske fremskritt kan vi i dag gjøre mye mer uten å være nødt til å sende astronauter ut i verdensrommet. Den Internasjonale Romstasjonen (ISS) er til enhver tid bemannet av 6 astronauter fra ulike land som samarbeider om prosjektet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *